Un cotlet de porc este o minune in sine, dar daca il asezonam cu o crenguta de cimbru, cativa usturoi si putin ghimbir taiat in felioare subtiri, totul la cuptor sa se caramelizeze si spre sfarsit stropit si cu putin vin alb… se tranforma intr-un regal.
Mod de preparare:
Cotletele se aleg in functie de numarul de persoane care sunt la masa. Nu se spala, le stergem doar cu un prosop de hartie si intr-o tigaie cu foarte putin ulei, le dam o crusta.
Pregatim o tava de cuptor in care asezam cotletele. Adaugam putin ulei si apa, crengutele de cimbru, usturoiul si ghimbirul curatat si taiat in fasii subtiri.
Presaram cu sare si piper, apoi dam la cuptorul incins la 200 °C pentri 25-30 minute. Timpul de preparare depinde de grosimea cotletelor. Folosind o perie de patiserie le ungem din cand in cand, apoi la jumatatea intervalului le intoarcem, adaugand si vinul.
Scoatem cetletele pe platoul de servire alaturi de legume sotate. Dar puteti folosi ce garnitura doriti, si un piure de cartofi stropit cu sosul din tava este genial de bun. Pofta buna!
Pe bune, cum sa nu iti lase gura apa?
De aia nu as putea deveni vegetariana.
Noroc!
Pentru prinz, inca trei portii, te rog… si uite asa, te vizitez si servesc si papa bun, promit ca aduc o sticla de vin special… Pupici si o zi minunata iti doresc !
Zemoase,aromate,se vede clar ca se topesc in gura .
De culorile din farfurie nici nu mai vorbesc . 🙂
Doamne cat de bine arata,iar culorile de la zrzavaturi ma inebunesc,imi plac asa de mult ca le-as pastra intr-o vitrina,s-ar potrivi perfect cu bucataria mea.Puppp!!
Mmm, tare apetisante!!!Ce pofta mi-ai facut:)Pupici!
Cu siguranta voi incerca si eu reteta!! Arata absolut delicios!!
Este rost de papa bun 🙂
Absolut delicios! Deja mi-ai facut pofta…eu de fel sunt cam carnivora..haha