Briose cu masline si rosii uscate, crocante pe exterior si moi in interior. Arata desul de apetisante, minunate ca aperitive sau mic dejun, sunt pe gustul meu si o stiti deja ca v-am mai prezentat astfel de retete.
Merg foarte bine si langa un ceai sau o cana de lapte. Cum a doua zi sunt reci, se pot incalzi in microunde si sunt ca si cum atunci le-ati scos din cuptor.
Mod de preparare:
Inainte de a ne apuca de aluat pregatim ingredientele componente. Rosiile uscate, maslinele verzi si negre se taie in bucati.
Intr-un bol punem faina cernuta si o lingurita de sare. In certru adaugam oul intreg plus un albus. Galnenusul il vom folosi la ins briosele. Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit, laptele si uleiu. Praful de copt se stinge intr-o lingura de otet de mere si se toarna in aluat. Incorporam maslinele, rosiile taiate feliute mici si mararul tocat. Eu am folosit marar uscat.
Se framanta bine sa se incorporeze totul uniform, iar daca este necesar se mai adauga putina faina.
Avand unt si ulei, aluatul trebuie lucrat la rece. Pe o masa fainata se inparte aluatul in doua si fiecare la randul sau se inparte in 6-7 bucati, ca sa va iasa briose de marimea din imagine.
Apoi cu mana unsa cu ulei se fac bile pe care le asezam pe o tava cu hartie de copt.
Cu o pensula se ung cu galbenusul ramas, diluat cu o lingura de lapte. Se dau in cuptorul incins la 170-180 °C pentru 40-45 de minute.
Vor capata o culoare frumoasa, iart mirosul care se degaja este imbietor. Este greu sa refuzi asa o briosa. Delectati-va!
Aceasta reteta este adaptata de pe tarifsepeti.com.
ce bine arata…si ce frumos trebuie sa fie in bucataria ta!
Acum as rupe din una sa pap..Foarte faine sunt!
Tes muffins sont très réussis et doivent être délicieux.
Je t'en pique un.
A bientôt
Foarte bine arata, sunt tentante!
minunateeeee, asa cum trebuie sa fie niste briche sarate! Zi frumoasa, plina de soare si zambete! :*
Le-am facut si eu pt sotul meu si i-au placut tare mult. Multumesc pt reteta.
Buna ziua,
Nu se lasa lacrescut deloc?
Multumesc
Maria
buna Maria,
Nu se lasa la crescut pentru ca nu sunt facute cu drojdie ci cu praf de copt. E va la um blat fr prajitura sau tort, doar ca are ingrediente incorporate. Pup!