Prajitura cu rubarba si bezea este o prajitura simpla si rapida in care dulcele din bezea cu acreala rubarbei o face un deliciu. Este perioada in care gasim rubarba in supermarket si desi la noi nu prea este folosita, este minunata in diverse prajituri. Delectati-va!
1 lingura smantana
Mod de pregatire:
Pentru aluat se amesteca faina, praful de copt, zaharul si unt. Se adauga galbenusurile si o lingura de smantana. Se amesteca usor din nou. Se scoate pe o planseta, apoi se face o minge si se pune in frigider infasurat in folie de plastic, pentru aproximativ 30 de minute.
Aluatul se ia din frigider si se pune intr-o tava de 21 x 21 cm, captusita cu hartie de copt. Se inteapa cu o furculita.
Rubarba se spala si se taie bucati de 1 cm. Se curata dupa caz doar de partea mai lemnoasa. Din albusuri, sare si zahar se face o bezea. Se incorpozeaza bucatile de rubarba.
Se rastoarna bezeaua cu rubarba peste aluat, apoi se da tava in cuptorul preincalzit la 170 ° pentru 45 de minute.
Se lasa sa se raceasca apoi se scoate si se taie in bucati. Pofta buna!
This is a new and delicious way for me to use rhubarb, and I adore the meringue topping!
Nu-i cunosc gustul,nici nu stiu cum arata,dar banuiesc ca este delicioasa!!
Delicioasa! E tare buna!