Tort cu capsuni, ciocolata si frisca



Tort cu capsuni, ciocolata si frisca 3

Tort cu capsuni, ciocolata si frisca, un tort de sezon in care am folosit capsuni, dar cand vor aparea visinele vor merge la fel de bine cu ciocolata si frisca. Este un tort racoritor ca toarte deserturile cu fructe proaspete, dar si rapid de pregatit. Avem doar blatul de facut, restul este simplu, sa topim ciocolata, sa batem o frisca si sa pregatim capsunile. Pe cat de rapid se pregateste, tot asa v-a disparea de pe platou.
Cu acest Tort particip la Parada Dulce Romanie, care are loc pe blogul Simona’ World luna aceasta.
Delectati-va!

Tort cu capsuni, ciocolata si frisca 2

Ingrediente blat:
* 4 oua mari
* 125 g unt la temperatura camerei
* 250 zahar  pudra
* 360 g de faina
* 1 plic praf de copt
* 1/2 lingurita de sare
* 200 ml lapte
* 1 lingurita esenta de vanilie
Sirop pentru blat:
* 250 ml apa
* 150 g zahar
* 1 lingurita esenta de vanilie

 

Umplutura:
* 500 g capsuni
* 400 g ciocolata 50 % cacao
* 50 g unt
* 300 + 100 ml smantana pentru frisca
* 80 g zahar praf
* 1 plic intaritor pentru frisca

 

Tort cu capsuni, ciocolata si frisca x

Mod de preparare:
Intr-un bol frecam untul cu zaharul cu ajutorul mixerului, pana devine cremos. Incepem sa adaugam ouale, unul cate unul, pana se incorporeaza bine fiecare si la urma esenta de vanilie. Oprim mixerul si adaugam faina si praful de copt, alternand cu laptele.

Tapetam o forma de tort de 23 cm in diametru cu hartie de copt si apoi rasturnam aluatul. Coacem in cuptorul preincalzit la 170 °C, cca. 50 de minute, dar numai dupa ce trece testul cu scobitoarea scoatem forma din cuptor. Blatul va creste putin pe centru, dar taiem acest „mot” si-l mancam noi, iar pe restul il taiem in doua discuri. Acest blat l-am mai folosit si la Tort cu aspic de struguri si Tort marmorat cu crema de unt de arahide.

 

 

Facem un sirop dim apa, zahar si vanilie cu care insiropam cele doua discuri de blat.
Spalam capsunile, le scurgem, le taiem partea verde si in functie de cat de mari sunt le taiem in 3-4 feli.



Topim ciocolata cu 100 ml de smantana pentru frisca si 50 g de unt. Separat in alt bol batem cu un mixer restul de smantana cu 80 g de zahar praf si intaritorul pentru frisca.
Asezam primul blat pe un platou si intindem jumatate din ciocolata topita, lasand sa se rasfranga pe lateralul blatului.

 

 

Lasam 3-4 minute sa se raceasca si sa se intareasca si asezam deasupra jumatate din frisca batuta tare. Ornam cu jumatate din bucatile de capsuni.

 

 

Asezam peste capsuni cel de-al doilea blat si repetam operatia. Se da la rece o jumatate de ora apoi se serveste. Delectati-va!

Tort cu capsuni, ciocolata si frisca 4-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

8 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Liana10 combinatia da bune, ma bucur ca ti-a placut!Pup!

    @coco multumesc, pup!

    @DiaMar ma bucur, multumesc!

    @Paula Gafitescu multumesc, ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Alina Vicu Din pacate virtual, multumesc!

  7. 7
  8. 8

Dă-i un răspuns lui Liana10 Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.