Castraveti si dovlecei feliati murati in suc propriu , o muratura pe care am mancat-o la o prietena si mi-a placut. Se foloseste mai mult pentru sandwich-uri dar la fel de buna este si langa o friptura. Pentru ca e o saramura, inainte de folosire se desareaza putin si apoi se serveste stropita cu ulei de masline sau orice dressing va place.
Ingrediente:
1 lingura de zahar (optional)
Mod de pregatire Castraveti si dovlecei feliati murati in suc propriu :
Se aleg castravei si dovlecei frumosi.
Se spala, se feliaza fiecare sortiment in cate un bol si se presara cu 1 lingura rasa de sare. Ceapa se taie rondele si la fel se sareaza. Toate cele trei boluri se lasa sa stea cu sare pana a doua zi. Isi vor lasa suc propriu.
Daca doriti un pic mai dulce adaugati o lingura rasa de zahar in sucul lasat si amestecati bine inainte de a-l turna in borcane. Eu am pus dar este optional.
Se iau 2 borcane de 900 ml si incepem sa cladim un strat de 2 cm de castraveti, deasupra unul de dovlecei, apoi ceapa. Se repeta pana se umplu borcanele, apasand cu mana sa nu ramana spatii libere intre ei.
Deasupra se toarna din zeama pe care au lasat-o. Se adauga cate o lingurita de seminte de marar uscat si 1/ 2 de aspirina pisata per borcan.
Se pun capacele, iar timp de 2-3 zile se intorc borcanele de cateva ori, ca la pitrocitul verzei. Apoi se depoziteaza in loc racoros.
Interesanta postarea ca de fiecare data , Sara !
Am retinut si-ti multumesc !
Foarte interesanta reteta! Si arata fain! Am notat!
Superb ! Merita o eticheta deosebita ! http://www.lucasdesign.ro/
@pheideas multumesc frumos! Am notat ca nu se stie niciodata!