Morcovi murati, o idee care am vazut-o pe pinterest si care m-a atras. Desi morcovii sunt in multe alte combinati de muraturi pe care le facem de regula, m-am gandit ca sub forma aceasta de betisoare pot servi poate la ornarea unor platouri sau in diferite rulouri… si pana se vor mura, poate mai imi vin si alte idei.
Mod de pregatire:
Avem nevoie de morcovi lungi si uniformi ca grosime. In general acestia se gasesc in supermarketuri nu in piete. Daca sunt lungi se inpart in jumatate, iar daca sunt mai scurti, partea care ne ramane o folosim la o mancare sau o ciorba.
Se curata, se spala si se taie cat inaltimea borcanului. In functie de grosimea morcovilor se taie pe lung in 2-3 bucati. Se aseaza frumos in borcan si se adauga cate 2 catei de usturoi / borcan.
Dupa ce se aseaza morcovi in borcane vedem cat lichid intra.
Din cantitatea de morcovi mi-au iesit 2 borcane de 800 ml, plus capetele ramase la portionare. Am folosit cca. 600 ml apa in care am pus 1/3 din pikant fix, conform instructiunilor de pe plic, la care am mai adaugat dupa gust zahar, otet si doar seminte de marar. Lichidul se da in clocot si asa fierbinte se pune in borcane, dar dupa ce se infasoara in carpe umede sau se aseza pe lama metalica a cutitelor, ca sa nu se sparga. Se capseaza si se baga la cald in paturi pana se racesc. Nu se sterilizeaza ca plivul de pikant fix are pe langa sare si conservant.
Foarte buni! Intotdeauna pun morcovi in muratura asortata, la butoi, dar asa separat inca nu m-am gandit sa pun.
De altfel am incercat mrosiile cherrymurate. Sunt tare curioasa cum vor fi… 🙂
Bine v-am regasti!! Cu asa o bunatate, parca imi revine cheful de stat mai mult in bucatarie! 🙂
Va pup si merg sa rasfoiesc blogul