Muraturi asortate



 

Pietele abunda inca de legume care troneaza pe mese, deci mai putem profita sa ne umplem camara. Acum am ales sa pun legume asortate la murat. Dau bine impreuna indiferent cum le combinam. Nu este o regula, de fiecare data le puteti combina in alt mod.

Ingrediente:
castraveti cornison
gogosari
conopida
ardei capia
ardei gras galben
dovlecel
morcovi
hrean
Pentru 1,700 ml apa:
1 plic pikant fix / dulce acrisor
150 ml otet
150 g zahar
flori de marar uscat

 

 



Mod de pregatire:
Nu am trecut cantitatile de legume pentru ca ele sunt in functie de cate borcane doriti sa puneti. Se spala toate legumele sub jet de apa si se taie in bucati potrivite ca marime. Conopida se taie in buchetele. Se aseaza legumele in borcane, alternandu-le in straturi. Printre straturi se aseaza flori de marar uscat si bete de hream.
Cand am terminat de asezat legumele, ca sa stiti de cat lichid aveti nevoie, umpleti borcanul cu apa si cantariti.
Pentru cele doua borcane de 1,8 l din imagine am avut nevoie de 1, 7 l de lichid.
Se pune la fiert apa, plicul pikant fix si conform instructiunilor de pe plic, se mai adauga otet si zahar. Cand a fiert, asa fierbinte, se toarna cu un polonic in borcanele aseazate pe lame metalice de cutit sau infasurate in prosoape umede, ca sa nu se sparga.
Se infileteaza si se aseaza la cald in patura. Se lasa pana a doua zi si apoi se pun in camara la loc racoros.

 

 





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.