Prajitura cu piersici si mac



 

Prajitura cu piersici si mac este o prajitura asemanatoare cu Prajitura Valurile Dunari, doar ca nu are crema deasupra. Cum avem tot doua blaturi diferit colorate si piersicile (sau alt fruct) deasupra, dupa coacere greutatea fructei si faptul ca aluatul creste, rezulta acest efect minunat de valuri care se unduiesc.
Am inlocuit cacao din blatul inchis, cu mac. Am folosit macul nerasnit, ca mie imi place mai mult efectul dat de bobite cum se vad in sectiune.

 

 

Ingrediente / tava de 22×30 cm.:
4 oua
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
200 g unt
200 ml iaurt
400 g faina
1 plic praf de copt
100 g mac
2 linguri de iaurt

 

Umplutura:
6 piersici proaspete sau din compot
zahar pudra
gem

 

Pregatire: 30 minute            Coacere: 40 minute

 

Metoda de preparare:
Pregatin ingredientele uscate. Metoda de lucru este aceeasi ca la Prajitura Valurile Dunarii, dar am luat in calcul ca o jumatate de piersica este mai grea ca o visina si cum nu am vrut sa cada la fund piersicile, am marit camtitatea de faina pentru a obtine un aluat mai vanjos.

Deci, se cerne faina impreuna cu praful de copt.
Intr-un bol separat se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Apoi se incorporeaza faina alternand cu iaurtul atunci cand aluatul se ingroasa prea tare.

Se imparte in doua, iar primul aluat se intinde intr-o tava de 22×30 cm. In aluatul ramas se adauga macul si inca 2 linguri de iaurt, ca sa aiba aceasi consistenta ca prima jumatate. Se intinde in tava peste aluatul alb. Puneti cate putin aluat, nu o cantitate mare, ca altfel intra in blatul alb si nu va mai iese frumos.



Piersicile, desi e vremea lor am folosit din compot. Daca folositi piersici proaspete, trebuie sa le opariti in apa clocotita 30 de secunda ca sa le desprindeti coaja. Apoi se taie pe jumatate si se repartizeaza uniuform in tava peste aluatul cu mac. Nu apasari, lasati ca aluatul cand creste sa le cuprinda. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 45 de minute.

 

 

Se scoate tava se lasa sa se raceasca in tava, apoi rece folosindu-va de hartia de copt scoateti prajitura. Ungeri cu gem de caise diluat sau chiar cu sirop, causele din prajitura ca sa-si recapete stralucirea, apoi taiati in patrate sau dreptunghiuri. pudrati cu zahar praf si serviti.

Ca sa aveti un efect mai frumos in sestiune, cautati sa taiati astfel ca sa sectionati caisele pe jumatate. Delectati-va!

 

 

Sursa inspiratiei de pe domowe-wypieki.pl , dar cu modificarile mele.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Adina multumesc frumos, pup!

    @laura serveste cu mare drag. Pup!

    @Simona asa este, Multumesc, pup!

    @paula Gafitescu ma bucur, multumesc!

    @Kyra Multumesc, pup!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @simonacallas ma bucur ca ti-a placut. Este o prajitura foarte apreciata de multi, vad dupa accesari. Recunosc ca si eu sunt incantata! Te sarut si o zi frumoasa!

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.