Dulceata de rubarba cu ghimbir, aceasta combinatie am gasit-o pe net si m-a incantat. Noua ne place ghimbirul in multe combinati si am vrut sa vad cum este si-n dulceata. Mi-a placut, ii da o aroma interesanta.
Mod de pregatire:
Se spala rubarba sub jet de apa rece, se feliaza in bucati de 2 cm . Se pune intr-un vas, se adauga zaharul. Se amesteca bine, se acopera cu folie de plastic si se lasa la o parte timp de aproximativ 2 ore, pentru a permite zaharului sa se dizolve in sucul lasat de rubarba. Se mai amesteca intre timp.
Se pune vasul pe foc pentru cca 25 minute. Se scoate spuma care se creaza si se amesteca regulat, dat incet pentru a nu se zdrobi fructele. Se reduce focul spre final, se dauga ghimbirul tocat fin, coaja si sucul de lamaie. Se mai lasa 5 minute apoi se testeaza consistenta dulcetii.
Se toarna o picatura pe o farfurie rece si daca aceasta se intareste imediat este gata.
Borcanele se oparesc in prealabil si apoi se usuca. Se toarna dulceata in borcane, se inchide borcanul si se intoartce cu susul în jos. Se lasa asa pana se raceste pentru a fi puse la locul de pastrare.
Dintr-un kilogram de rubarba mi-au iesit 2 borcane si jumatate de 360 g borcanul.
Mmmmmm…delicioasa !!!
Nu am incercat rubarba pana acum,dar imi place asa de mult cum arata dulceata!Ma bate gandul sa fac si eu sa vad daca-mi place!
Pupici cu drag!
Sara, m-ai surprins placut cu aceasta reteta. Nu stiu daca mi-ar placea dar a ta arata spectaculos.
Gata Sara,tu esti singura care m-ai convins sa fac si eu asa ceva pentru ca am vazut la Billa rubarba(sper sa mai gasesc)!am mai intalnit dulceata de rubarba dar sincera sa fiu nu am ramas incantata;felicitari pentru ceea ce faci si te pup!!
Sant convinsa ca aceasta combinatie este dementiala yumi…imi place ghimbirul cu aroma lui unica. Am sa pregatesc si eu cateva borcanele, m-ai convins :).
Duminica placuta dragi-lor !
Foarte aromata dulceata!!!
@Laura multumesc, pup!
@DiaMar e adevarat ca pana nu incerci nu stii daca-ti place. Dar garantez ca-i tare buna. Pup!
@Kyra pe incercate desigur, dar eu garantez cti va placea. Pup!
@Lubita Iancu eu am mai facut si prajitura cu rubarba si mi-a placut, e dulce acrisor. Da si eu pe asta de la Billa am luat-o, dar si kauflandul are. Daca ii mai adaugi o aroma ca ghimbir sau menta… ii dai o aroma mai aparte. Pup!
@Lia Maria Grozi ma bucur ca te-am facut curioasa, dar grabeste-te ca e cam pe terminate. Pup!
@hapleablog multumesc frumos!
Great new recipes –
colorful and beautiful, delicious and aromatic.
I like them!
Greetings and smiling summer Diana
@di_ani thank you very much for your comment. A good week! Kisses!
As vrea si eu sa fac dulceata de rubarba dupa reteta voastra. puteti sa-mi spuneti cate borcane au iesit din 1 kg. rubarba ? Multumesc.
@rodicamaria dintr-un kilogram de rubarba mi-au iesit 2 borcane si jumatate, de 360 g borcanul. Eu nu am curatat tijele de coaja cum recomanda uni, pentru ca soiul de la noi nu este foarte rosu, asa cum vedem pe net in alte parti. Daca curatam coaja ramane verde si nu mai iese rosiatic. Sper sa ai o rubarba tanara si sa-ti iasa frumos. Spor la treaba si te mai astept!
Gata ! Am facut-o ! Are un gust foarte interesant,imi place !
@rodicamaria ma bucur ca ti-a palcut! Si eu incerc sa mai ies un pic din tiparul clasic al unor retete, desigur unde merge. Pup!