Un preparat savuros care sigur o sa va placa si o sa-l incercati!
faina
Mod de preparare:
Pulpa de porc se taie in felii subtiri, care dupa caz se bat putin, se sareaza si se pipereaza si apoi se tavalesc prin faina. Se prajesc in ulei de masline pe ampele parti apoi se scot si se pun intr-un vas de yena sau ceramic.
Pentru a circula lichidul pe sub carne, eu am facut un gratar din bete de frigaru, dar daca aveti un gratar este si mai bine. Peste grasimea ramasa de la prajit se adauga unt si putin vin, ca sa se desprinda arsurile de pe pereti, apoi se strecoara peste carne.
Se adauga si ciupercile champignon, intregi sau taiate daca sunt mai mari, se complecteaza cu vin apoi cu o folie de aluminiu deasupra se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 10-15 min.
Puteti sa alegeti si varianta de a face totul pe aragaz, dar noua ne place mai mult gustul care-l da cuptorul.
Snitelul natur presarat de piper colorat proaspat macinat se poate servi ca atare alaturi de ciuperci si sosul de vin care este o minunatie sau langa o garnitura de orez sau piure de cartofi. Pofta buna!
clar, imi place mult!