Desi nu de mult timp v-am prezentat Chec cu lamaie si afine, destul de asemanator cu acesta, acum avand in congelator fructe ramase de la alte retete, cate o mana de zmeura, una de mure si ceva coacaze, dar care impreuna au fost suficiente pentru acest chec pufos si parfumat, iata o noua reteta chec.
Mod de pregatire Chec cu fructe de padure:
Untr-um bol se freaca untul cu zaharul farin, folosind un mixer.Se bate pana se formeaza o crema omogena. Se incorporeaza pe rand ouale, razalitura de lamaie si esenta de vanilie. Se adauga si faina cernuta si amestecata cu praful de copt, alternand cu iaurtul gras.
Se pune hartie de copt intr-o tava de chec de 12×20 cm si se rastoarna aluatul. Puteti folosi o tava putin mai mare, ca cea de 10×28 cm, ca sa va iasa mai ingust ca un chec.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 45-50 de minute. In functie de cuptor, dupa 30-35 de minute se poate reduce temperatura la 165 °C daca incepe sa prinda culoare si scobitoarea arata ca mai trebuie sa stea la copt.
Cand trece testul cu scobitoarea este gata. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se poate pudra inainte cu zahar praf si se taie felii. Delectati-va!
Perfect pt cafea! O saptamana minunata sa aveti!
Foarte bun si aromat de la fructe!
Gand la gand! Fructele de padure sunt la mare cautare in aceasta perioada!
Minunat chec iar fructele de padure sunt preferatele mele;o saptamana rodnica Sara!!
arata minunat…dar si gustul e pe masura!
@Timea multumesc, pup!
@Rocsy Ciobanu ai dreptate, pup!
@Cristina pai sa profitam atunci. Pup!
@Lubita Iancu sunt si parfumate, perfecte pentru orice desert. Pup!
@Dia Daria multumesc, pup!