Placinta cu branza este cea mai cunoscuta. Fie ca este dulce sau sarata este la fel de buna. Aceasta este o placinta sarata cu mult marar proaspat.
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca branza prospata, branza telemea rasa, smantana si ouale. Se condimenteaza dupa caz in functie de cat de sarata este branza telemea, se adauga o lingura de gris si mararul proaspat tocat marunt.
Se unge o forma / tava de 21×21 cm. Foile de placinta se impart in doua, se aseaza prima jumatate de foi, unse fiecare cu ulei de masline. Se adauga peste foi umplutura de branza si se acopera cu restul de foi de placinta.
Se portioneaza cu grija in patrate, apoi se adauga deasupra galbenusele diluate cu lapte. Se introduce in cuptorul incalzit la 170 °C pentru cca. o ora.
Cand s-a rumenit se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.
Este tare buna, o sa va placa. Pofta buna!
Placinta mea favorita!Yummy!Pup!
ce buna e!
Ador la nebunie aceasta placinta!!! yummy :-*
Imi plac mult placintele sarate;eu fac asa ceva cu urda dulce,amestecata cu branza de capra iar rezultatul….cred ca-ti imaginezi minunatia!
o zi frumoasa in continuare!
@@Licuta Marin ma bucur, pupik!
@Dia Daria chiar este, ai dreptate! Pup!
M.Angi S. si noua ne place. Pup!
@Lubita Iancu ai dreptate, urda si branza de capra e o combinatie super. Pup si duminica frumoasa!
Arata super…este placinta mea preferata!
si smantana unde se pune?
@Monica D. multumesc de atentionare. Am omis sa scriu si smantana in descriere, dar ti-ai dat seama ca numai in umplutura se poate pune alaturi de restul ingredientelor scrise. O zi frumoasa si te mai astept!
Excelentă rețeta!
Ma bucur, mulțumesc! ❤️