Un fel principal care noua ne-a placut mult. O reteta la fel de buna ca si Piept de porc la cuptor sau Piept de porc pe pat de legume. Speram sa va placa si voua!
Imgrediente 2 pers:
Mod de preparare:
Alegem cate o fasie de piept de porc per persoana. Se ruleaza strans cu soriciul spre exterior si se prinde cu o frigaruie. Amestecam sucul de lamaie, uleiul de masline, mustarul, cimbrul, rozmarinul si ungem cele doua rulouri de frigarui.
S-a intamplat sa am in casa un pumn de carne de mici si atunci am umplut cu aceasta golul din centru ruloului, dar nu este obligatoriu.
Intr-un vas de yena pe un gratar facut din bete de frigarui, asezam cele doua bucati de piept de porc. Adaugam ulei, apa, coperim vasul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cca 30 de minute.
Se scoate folia, se mai adauga, dupa caz, putin ulei si mai lasam la cuptor sa se rumeneasca. Cand carnea este gata se scoate, se acopera si se lasa la odihna 5-10 min.
Se taie varza rosie, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste apoi intr-o cratita adanca cu ulei, amestecand pana se inmoaie. Se adauga o jumătate de pahar de apa. Cand incepe sa fiarba lasati focul moderat.
Cand a scazut apa, se potriveste de sare si piper. Se mai adauga dupa preferinte, putin zahar si cateva picaturi de oţet si se mai fierbe amestecând din cand in cand.
Nu o fierbeti prea mult, trebuie sa fie „al dente” ca la paste si trebuie sa aiba un aspect sticlos. Se serveste ca si garnitura pentru frigaruile din piept de porc. Pofta buna!
Deja le simt gustul si ma ling pe degete….sunt minunate cu varza rosie….
O toamna lunga si frumoasa sa ai !
Te tzuc…
Aoleo, am mai scris mai sus, dar nu stiu unde. Eu am facut reteta asta ,dar numai acuma am sesizat. Hahaha.Spui:se amesteca sucul de lamaie cu…care suc? Ca nu exista la ingrediente?? Pupici.