Gratin de conopida si broccoli





Retetele de gratin sunt delicioase pentru aceia carora le plac legumele, dar in acelasi timp sunt si o modalitate de a va face copii sa manance legume. Sunt o multitudine de combinati, toate la fel de bune.

Ingrediente:
1 buc conopida  mica
1 buc  broccoli
2 oua
250 ml iaurt (sau lapte)
100 g cascaval ras
nucsoara
sare
piper
unt
pesmet

 



Mod de preparare Gratin de conopida si broccoli :
Se desface conopida si broccoli in buchetele, se spala bine si se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute. Intre timp, intr-un castron, se amesteca ouale cu iaurtul sau laptele. Se condimenteaza dupa gust.

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. In tava se aseaza buchetele de conopida si broccoli scurse de apa, alternand albul conopidei cu verdele crud de la broccoli. Se adauga deasupra compozitia de oua.
Deasupra se presara cascavalul dat pe razatoare.

 



 

Se da vasul la cuptor aproximativ 30-40 de minute sau pana se rumeneste si capata o culoare auriu inchis. Se serveste si calda si rece.
Ca sa se poata taia frumos se lasa putin dupa ce se scoate din cuptor. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.