Supa crema din dovleac copt este o supa cu iz de toamna, perioada dovlecilor placintari. Dovleacul pentru supa poate fi ori fiert ori copt, dar varianta cu pulpa coapta ne place mai mult. Poate va tenteaza sa va pregatiti si voi!
Mod de preparare:
Presaram sare peste dovleac si turnam putin ulei de masline. Dam la cuptor impreuna cu ceapa taiata pe jumatate, la 200 °C pentru cca 1 ora sau pana devine de un portocaliu inchis si moale. Atentie, va mirosi demential in casa de la ceapa care se caramelizeaza in cuptor.
Intr-o oala se pune la fiert cartoful si morcovul bucati in putina apa, cat sa le acopere, urmarind sa nu ramana fara lichid si sa se prinda de fundul oalei. Apoi se fac piure.
Cand dovleacul este copt se desprinde cu o lingura de pe coaja si impreuna cu ceapa caramelizata se adauga in oala peste legumele facute piure. Se condimenteaza cu coriandru pudra, sare, piper si usturoiul feliat.
Se pune oala iar pe foc si incepem sa turnam alternativ supa de pui si smantana dulce, pana cand obtinem consistenta dorita. S-ar putea sa nu trebuiasca toata supa sau smantana.
Supa crema se serveste in boluri, iar deasupra cu seminte de dovleac putin prajite si o lingura de smantana. Pofta buna!
Garantat că varianta cu dovleac copt e cea mai bună!
De cand zic s-o incerc si eu… Pup