Gogosi pufoase si aromate





Gogosi nu am facut cam de ceva timp si ne era pofta. Am avut mai multe idei la inceput, dar am intrat in criza de timp si in final am facut rapid aceste gogosi pufoase si cu iz de lamaie, servite pudrate cu zahar sau cu o dulceata alaturi.

 

 


Ingrediente 22 buc:
500 g faina Dobrogea
25 g drojdie proaspata
2 galbenusuri
75 g zahar
1 fiola esenta de vanilie
220 ml lapte
80 g unt
40 ml ulei
coaja rasa de la 1 lamaie mare
sare
cca. 500-600 ml de ulei pentru prajit
zahar vanilat pentru pudrat

 



Mod de pregatire:
Pentru aluat intr-un vas se cerne faina, iar in mijlocul ei se dizolva drojdia cu 50 ml de lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina. Se amesteca totul bine si se lasa la crescut aproximativ 10 minute, aceasta fiind maiaua. Se rade deasupra coaja de la o lamaie mare.

 

 

Se adauga galbenusele, laptele caldut care a ramas si-n care s-a dizolvat restul de zahar, vanlia si untul topit. Se framanta totul foarte bine timp de 10-15 minute pana se obtine un aluat ca pentru cozonac.

Se adauga din ulei, dupa caz, pana nu se mai lipeste de maini. Nu trebuie sa fie nici prea moale, nici prea vartos.

Apoi se lasa la dospit acoperit cu o folie de plastic sau doar cu un prosop curat, pana in momentul in care isi dubleaza volumul.



 

 

Se întinde in foaie mai groasa pe masa tapetata cu faina. Se decupeaza cercuri cu un pahar sau o cana de diametru potrivit. Se pun pe tavi si se mai lasa sa crească 15 minute.

 

 

Se pun la prajit in mult ulei incins. Daca devine prea incins uleiul se coboara putin focul ca sa nu le rumeneasca prea repede si sa ramana crude in interior.

Dupa ce gogosile s-au rumenit frumos pe ambele parti se scot pe servetele de bucatarie. Daca am retinut bine mi-au iesit 22 de gogosi. La servire se pudreaza cu zahar vanilat.

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.