Supa de pipote cu galuste este usor de preparat, buna si gustoasa.
Mod de pregatire:
Pipotele se spala bine. Ceapa se taie in bucati de 1 cm. Intr-o oala pentru ciorba se pun pipotele la fiert in 1.5 l de apa calda. Se spumeaza dupa caz. Cand pipotele sunt aldente, dupa cca 25-30 minute, se adauga legumele sotate in putin ulei de masline. Se condimenteaza dupa gust cu vegeta si piper si se continua fierberea inca 15-20 minute.
Pregatirea galustelor:
Se fierbe untul cu 100 ml apa. Se adauga faina cernuta si se amesteca energic 1 minut, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Se incorporeaza oul, patrunjelul si sarea dupa gust. Este asemanator aluatului pentru Choux à la Crème.
Se ia din compozitie cu o lingurita si se pune la fiert in apa cu un cub knorr pentru 6-7 minute. Le puteti fierbe si direct in supa dar supa se va tulbura putin. Se drege supa cu un galbenus frecat cu 2 linguri de smantana. se adauga si galustele si se presara deasupra patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Ptr mine o portie fara galuste!! 🙂
Pup
@Simona cu mare drag! Pupici!
Buna supica,mie-mi plac si galustele!