Checul din albusuri e un dulce rapid, aromat, minunat langa o ceasca de lapte sau cafea, dar care ne si scapa de albusurile care se strang de la maioneza sau alte preparate, iar de Sarbatori au fost din plin.
1/2 lingurita de sare
Mod de preparare:
Albusurile se pun intr-un bol mare, se adauga o lingurita rasa de sare si se bate cu un mixer. Se adauga zaharul amestecat cu plicul de zahar vanilat in trei transe. Se incorporeaza mixand in continuare si uleiul sau untul topit. Eu acum am folosit ulei de masline.
Oprim mixerul si cu o lingura metalica se incorporeaza faina si praful de copt cu miscari ample. Dupa Gordon Ramsay lingura de metal ajuta sa nu cada albusurile.
Se pot folosi si nuci pisate, stafide… dar acum am folosit 200 g de coaja de portocala si lamaie / limeta.
In poze par colorate dar la final nu au iesit prea bine. Ca sa se repartizeze uniform si sa nu cada la fundul tavii se dau prin faina si apoi se pun intr-o sita ca sa cada excesul de faina, dupa care se incorporeaza in aluat.
Se tapeteaza o forma de chec / cozonac cu hartie de copt, se rastoarna aluatul si se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 40-45 de minute.
Merge bine cu o cafea sau o cana de lapte. Savurati!
Ce frumos arata si ce bun este!!
Pup Sara si LA MULTI ANI!!
wau ce bine arata ,imi place e pufos
am facut si eu chec din albus…dar nu m-am gandit sa-i adaug citrice. buna idee, multumesc!
si eu la fel ca si Dia Daria.
pup si zi minunata!
Multumesc pentru reteta, e foarte rapida si usoara.
N-ar fi rău sa renuntati la exprimari ambigue de gen "lingurita de cafea rasa de sare". Putină lume are mai multe tipuri de lingurite in casa.
In lista ingredientelor apar zahar vanilat si praf de copt, care nu se mai regasesc in descrierea prepararii.
@Morti Adams ma bucur ca ti-a placut reteta. Voi tine cont de sfaturile tale. Multumesc!
Sarbatori fericite!