Bors cu carne de vita si paste gartene



 

Un bors cu carne de vita care este pe gustul nostru si care sper sa va tenteze si pe voi sa-l incercati!

 

Ingrediente:
500 g oase de vita
500 g carne de vita
2 morcovi
1 pastarnac
1 patrunzel radacina
1/4 telina potrivita
un pumn de mazare
6-8 buc. varza de bruxelles
tije de telina
1 ceapa intreaga
300-400 ml bors
200 g paste gartene Baneasa
100 g smantana
2 galbenusuri
leustean
sare

 

 

Mod de preparare:
Se spala oasele si carnea, se taie carnea in bucati si se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Se spumeaza de cate ori este necesar.

 



 

Intre timp se curata si zarzavaturile, dupa preferinte, in rondele, cuburi sau betisoare. Cand carnea este mai mult de jumatate fiarta, se adauga legumele, ceapa curatata si intreaga, mazarea si varza de bruxelles si se fierb in continuare pana cand toate vor fii fierte.

Cand carnea este fiarta se adauga borsul care a fost fiert separat si spumat dupa caz. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se pune leusteanul tocat. Se trage oala de pe foc, se acopera si se lasa 5-10 minute pentru ca leusteanul sa-si lase aroma in bors.

Pastele gartene se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj apoi se scurg si se adauga in oala cu bors.

Intr-un bol se freca cele doua galbenusuri impreuna cu smantana, se adauga 1-2 polonicuri de bors apoi se rastoarna totul in oala si se amesteca. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.