Un bors cu carne de vita care este pe gustul nostru si care sper sa va tenteze si pe voi sa-l incercati!
Mod de preparare:
Se spala oasele si carnea, se taie carnea in bucati si se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Se spumeaza de cate ori este necesar.
Intre timp se curata si zarzavaturile, dupa preferinte, in rondele, cuburi sau betisoare. Cand carnea este mai mult de jumatate fiarta, se adauga legumele, ceapa curatata si intreaga, mazarea si varza de bruxelles si se fierb in continuare pana cand toate vor fii fierte.
Cand carnea este fiarta se adauga borsul care a fost fiert separat si spumat dupa caz. Se mai lasa sa dea cateva clocote si se pune leusteanul tocat. Se trage oala de pe foc, se acopera si se lasa 5-10 minute pentru ca leusteanul sa-si lase aroma in bors.
Pastele gartene se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj apoi se scurg si se adauga in oala cu bors.
Intr-un bol se freca cele doua galbenusuri impreuna cu smantana, se adauga 1-2 polonicuri de bors apoi se rastoarna totul in oala si se amesteca. Pofta buna!
Mmm, ciorbita e preferata mea, asa ca nu refuz:)Pup!
@Licuta Marin cu mare drag, te sarutam!