Cosuletele aperitiv indiferent de umplutura sunt apreciate la orice masa festiva si nu numai. In general am folosit umpluturi pe baza de crema de branza, de aceea acum le-am umplut cu o pasta din ton si sardine de conserva, care a iesit foarte buna. Sper sa va placa!
Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim aluatul pentru cosuletele. Se amesteca toate ingredientele si ne va rezulta un aluat pe care il lasam la rece o jumatate de ora.
Apoi pe o masa infainata intindem aluatul si facem cercuri cu un pahar de o raza apropiata cu diametrul formelor de cosulete. Dupa ce ungem formele cu putin ulei asezam cercurile de aluat le apasam bine in forma cu degetele si le intepam cu o furculita.
Le dam la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 20-25 de minute sau pana prind culoare pe margini.
Se scot din forma si se lasa sa se raceasca.
Intre timp pregatim umplutura. Ingredientele principale pentru Pasta de peste sunt sardelele si tonul din conserva.
Intr-un bol se freaca spuma margarina cu mustarul. Se condimenteaza cu vegeta si piper. Se adauga prazul taiat marunt, patrunjelul tocat si sardelele scurse din sucul propiu. Se adauga dupa gust zeama de lamaie si cu grija se incorporeaza bucatile de ton.
Cu o lingurita se umplu cosuletele. Din ingredientele de umplutura au rezultat 10 cosulete. Se aseaza pe un platou si se servesc cu felii de lamaie alaturi. Delectati-va!
Foarte frumoase!!! Va invit sa participati la o noua campanie de sarbatoare initiata de d-na Vera, mi-ar face placere sa participati stiind ca postati numai retete excelente si pline de culori ( aceasta fiind si tema campaniei ) Campania este gazduita de mine luna aceasta http://pusikmea.blogspot.ro/2014/02/campanie-de-sarbatoare.html
Va astept cu mare drag!