Chiftelutele de pui la cuptor servite cu un piure de cartofi si stropite cu un sos, fie de ketchup, de rosii sau orice alt sos sunt un fel principal delicios. Pregatirea chiftelutelor la cuptor le da un alt gust decat prajirea in ulei. Incercati si o sa va placa!
Mod de preparare:
Prapararea chiftelutelor este ca si AICI. In amestecut de carne tocata se adauga ceapa distuita, se condimenteaza cu: boiaua de ardei dulce, o lingura de mujdei de usturoi (2 catei de usturoi frecati in mojar cu sare si o lingura apa calduta), si oul.
Se incorporeaza si miezul de paine alba stors de lapte, oul, verdeata, sarea si piperul alb dupa gust. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute potrivit de mari.
Se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 180 °C, pentru 25 de minute. Se intorc dupa 10 minute si tot asa pana se rumenesc frumos.
Din jumatae de kilogram la marimea din imagine ies cca. 14 chiftelute, daca le faceti mai mici va ies mai multe.
Dupa ce le scoatem din cuptor chiftelutele se muta intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se adauga ketchup-ul dulce sau picant, dupa gust si se subtiaza cu vin alb. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga patrunjelul proaspat tocat daesupra si se servesc cu un piure de cartofi. Pofta buna!
Chiftelutele acestea de pui sunt un deliciu !
Mai ales ca le-i copt in cuptor….
Bine ca mi-ai adus aminte de ele.
Te tzuc cu drag !