Chiftelute de pui in sos de ketchup



 

Chiftelutele de pui la cuptor servite cu un piure de cartofi si stropite cu un sos, fie de ketchup, de rosii sau orice alt sos sunt un fel principal delicios. Pregatirea chiftelutelor la cuptor le da un alt gust decat prajirea in ulei. Incercati si o sa va placa!

 

 

Ingrediente chiftele / 14 buc:
500 g carne de pui tocata
1/2 ceapa tocata
1 lingura mujdei de usturoi sau 2 usturoi tocati fin
1 lingura pesmet fin
1 lingurita boia dulce
1 ou
2 linguri rase pesmet fin
1 felie de paine (miez) inmuata in lapte
1 lingura parmezan ras
patrunjel proaspat tocat
sare
piper alb
200 g Tomato Ketchup (dulce sau picant)
100 ml vin alb
cimbru
piper alb
patrunjel verde tocat

 

 

Mod de preparare:
Prapararea chiftelutelor este ca si AICI. In amestecut de carne tocata se adauga ceapa distuita, se condimenteaza cu: boiaua de ardei dulce, o lingura de mujdei de usturoi (2 catei de usturoi frecati in mojar cu sare si o lingura apa calduta), si oul.

 

 

Se incorporeaza si miezul de paine alba stors de lapte, oul, verdeata, sarea si piperul alb dupa gust. Se amesteca bine si se formeaza chiftelute potrivit de mari.



 

 

Se aseaza pe o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 180 °C, pentru 25 de minute. Se intorc dupa 10 minute si tot asa pana se rumenesc frumos.

 

 

Din jumatae de kilogram la marimea din imagine ies cca. 14 chiftelute, daca le faceti mai mici va ies mai multe.

Dupa ce le scoatem din cuptor chiftelutele se muta intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se adauga ketchup-ul dulce sau picant, dupa gust si se subtiaza cu vin alb. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga patrunjelul proaspat tocat daesupra si se servesc cu un piure de cartofi. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Dă-i un răspuns lui Sidonia Toncean Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.