Cotlete de porc in sos aromat cu rozmarin



 

Cotletele de porc pregatite la cuptor sau in tigaie ca aceasta reteta, sunt un rasfat intotdeauna. Ca si Cotlete de porc cu cimbru si usturoi si aceste Cotlete in sos cu bere, miere, sos Worcestershire, mustar si rozmarin sunt un deliciu. Incercati!

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 cotlete de porc, de preferinta cu os
2 catei de usturoi
~ 150 ml bere
1/2 lingura de miere
1 lingura sos Worcestershire
1-2 lingurita mustar de Dijon
piper (colorat) proaspat macinat
ulei de masline

 

 

Mod de preparare:
Cotletele de porc se aleg in functie de numarul de persoane care sunt la masa. Nu se spala, le stergem doar cu un prosop de hartie si intr-o tigaie cu foarte putin ulei, le dam o crusta, cca. 5-6 minute pe fiecare parte, dar depinde si de grosimea de cotletelor care le aveti.



Se scot cotletele deoparte si-n uleiul ramas se distuie usturoiul tocat marunt. Separat intr-un bol se face un amestec din bere, miere, sos Worcestershire si mustar. Se amesteca bine pana se combina si se adauga in tigaie peste usturoi. Gustati si mai condimentati dupa caz.

Se lasa sosul sa se reduca cca 5-8 minute si apoi se adauga cotletele inapoi. Se adauga rozmarin proaspat tocat si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se pot servi cu ce garnitura doriti. Un piure de cartofi stropit cu sosul propiu… este genial de bun. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.