Cotletele de porc pregatite la cuptor sau in tigaie ca aceasta reteta, sunt un rasfat intotdeauna. Ca si Cotlete de porc cu cimbru si usturoi si aceste Cotlete in sos cu bere, miere, sos Worcestershire, mustar si rozmarin sunt un deliciu. Incercati!
Mod de preparare:
Cotletele de porc se aleg in functie de numarul de persoane care sunt la masa. Nu se spala, le stergem doar cu un prosop de hartie si intr-o tigaie cu foarte putin ulei, le dam o crusta, cca. 5-6 minute pe fiecare parte, dar depinde si de grosimea de cotletelor care le aveti.
Se scot cotletele deoparte si-n uleiul ramas se distuie usturoiul tocat marunt. Separat intr-un bol se face un amestec din bere, miere, sos Worcestershire si mustar. Se amesteca bine pana se combina si se adauga in tigaie peste usturoi. Gustati si mai condimentati dupa caz.
Se lasa sosul sa se reduca cca 5-8 minute si apoi se adauga cotletele inapoi. Se adauga rozmarin proaspat tocat si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se pot servi cu ce garnitura doriti. Un piure de cartofi stropit cu sosul propiu… este genial de bun. Pofta buna!
Mmmm ce pofta mi-ai facut cu aceste cotlete apetisante. Sa ai o seara frumoasa!