Aripioare de pui cu miere si mustar, ideea acestei retete a pornit de pe un plic de Condimente pentru pui cu miere si mustar. Combinatia de miere si mustar Dijon dau o savoare speciala oricarei fripturi. Acum am pregatit aripioare, dar la fel de bune pot fii si niste copane de pui. Savurati!
3-4 catei de usturoi
Mod de pregatire:
Aripile de pui se curata si se spala sub jet. Se tamponeaza cu prosop de hartie. Plicul de condimente se amesteca cu uleiul de masline si se freaca bine aripile de pui. Se acopera cu o folie de plastic si se da la frigider la macerat pentru 2 ore.
Se tapeteaza cu unt sau ulei o tava termoizolanta si se aseaza aripioarele.
Se adauga 3-4 catei de usturoi taiati feli, ulei, vin, cateva crengute de rozmarin si dupa caz putina apa. Se pune o folie de aluminiu deasupra si se da la cuptor la 180 °C pentru 30-40 de minute.
In compozitia de ulei si condimente de la macerat se adauga o singura de miere si una de mustar Dijon. Dupa 15-20 de minute se scoate folia de aluminiu si cu o pensula se ung aripioarele cu amestecul de miere + mustar. Se da din nou la cuptor si se mai repeta operatia de ungere inca de 1-2 ori.
Taria mustarului Dijon taie dulceata mierei asa ca aripioarele capata o savoare speciala. Se pot servi cu ce garnitura preferati. Acum le-am savurat cu Legume asortatae la cuptor. Pofta buna!
Delicioase aripioarele!