Leurda in stare proaspata este sanatoasa si recomandata in salate, in sandwich-uri sau gatita sub forma de sosuri. Sosul de leurda este grozav langa o friptura de pasare, vita sau langa peste la gratar, la cuptor, fiert sau prajit in tigaie. Sosul este la fel de bun si peste paste.
Mod de pregatire:
Spalati frunzele de leurda, apoi se taie cojile iar frunzele se taie julien. Se amesteca cu mararul si patrunjelul tocate.
Intr-o tigaie la foc mediu topiti untul in uleiul de masline. Adaugati 2 lingurite de amidon dizolvat in putina supa sau apa. Amestecati continuu, pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugati smantana si mestecati sa se incorporeze.
Adaugati apoi frunzele de leurda si verdeata, o lingurita de zahar, sare, piper si se mai lasa pe foc 5-6 minute.
Sosul de leurda se serveste cald, la friptura de miel, pasare sau vita sau ca sos pentru paste.
Noua tare ne place leurda , asa ca iti multumesc frumos pentru idee….!
Te tzuc cu drag !