Sos de leurda



 

Leurda in stare proaspata este sanatoasa si recomandata in salate, in sandwich-uri sau gatita sub forma de sosuri. Sosul de leurda este grozav langa o friptura de pasare, vita sau langa peste la gratar, la cuptor, fiert sau prajit in tigaie. Sosul este la fel de bun si peste paste.

 

Ingrediente:
2-3 legaturi de leurda
50 g unt
2-3 linguri ulei masline
2 lingurite amidon
2-3 linguri de smantana
1 lingurita zahar (optional)
sare
piper
patrunjei si marar proaspat

 

 

Mod de pregatire:
Spalati frunzele de leurda, apoi se taie cojile iar frunzele se taie julien. Se amesteca cu mararul si patrunjelul tocate.

 

 

Intr-o tigaie la foc mediu topiti untul in uleiul de masline. Adaugati 2 lingurite de amidon dizolvat in putina supa sau apa. Amestecati continuu, pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugati smantana si mestecati sa se incorporeze.



 

 

Adaugati apoi frunzele de leurda si verdeata, o lingurita de zahar, sare, piper si se mai lasa pe foc 5-6 minute.

 

 

Sosul de leurda se serveste cald, la friptura de miel, pasare sau vita sau ca sos pentru paste.

 





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.