Brownie cu caramel din mere, nuci si stafide este o prajitura care o sa va placa. Un brownie facut putin mai consistent ca sa sustina o glazura din mere rase, nuci si stafide legate printr-un sos caramel. Suna tentant… nu?
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe bacati si impreuna cu untul se pune intr-un bol care se aseaza intr-un vas cu apa calda pe foc, adica la bain-marie. Se amesteca pana se topeste si ciocolata si untul.
Se ia bolul de pe foc si se lasa 5 minute sa se raceasca putin. Apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie mestecand pana se topeste. Se adauga pe rand ouale. Se mestecand bine dupa fiecare ca sa se incorporeze, apoi se adauga urmatorul. La urma se incorporeaza, cacao si faina.
Se tapeteaza un vas 21 x 21 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se netezeste uniform si se da la cuptor la foc mic timp de 45 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Merele se rad si se dau pe razatoarea mare. Se pune pe foc intr-o tigaie cu zahar si scortisoara. Merele isi vor lasa zeama, se adauga un pumn de stafide si se amesteca pana se absoarne tot lichidul.
Pentru caramel, punem zaharul sa se caramelizaze. Cand are culoarea chihlimbrului adaugam nucile. Tragem vasul de pe foc si adaugam frisca lichida cu grija ca se unfla. Punem inapoi pe foc si amestecam pana se dizolva. Se adauga si untul si mai lasam pe foc pana se ingroasa. Se retrage de pe foc si se amesteca cu merele cu stafidele.
Se lasa 5 minute si se intinde peste blatul de brownie.
Se da la rece si inainte de servire se taie in 9 bucati de marimea celor din imagine sau 12, daca le taiati mai mici.
Se pot servi simple sau cu frisca alaturi. Eu le-am presarat deasupra bilute ornament. Delectati-va!
Gustoasa prajitura,mai aveti ?
Eu nu vreau decat jumatate de tava!:))
@Adina ma bucur ca-ti place. Te servesc cu drag! Pup!