Cartofi à la sarladaise este o reteta frantuzeasca de cartofi prajiti in grasime de rata sau gasca, serviti cu usturoi si patrunjel proaspat. Cu exceptia grasimi in care se prajesc ii putem compara cu cartofi nostri prajiti si serviti cu ostropel.
Mod e pregatire:
Se curata cartofii si se taie in felii subtiri. Se clatesc de 2 sau 3 ori in apa rece. Se scurg si se sterg intr-un prosop de bucatarie.
Intr-o cratita se pune 2-3 linguri de grasime de rata sau gasca iar cand incepe sa fiarba se pun cartofi in mai multe ture ca sa poata fi usor intorsi si sa se faca uniform pe ambele parti.
Se mai adauga grasime dupa caz. Cand incep sa prinda culoare se scot pe hartie absorbanta pentru a elimina grasimea.
Se pune pe platou se condimenteaza dupa gust cu sae si piper. Catei de usturoi se toaca marunt si se amesteca cu cartofii. Se adauga deasupra patrunjel prospat tocat si se servesc. Sunt crocanti si au un gust minunat… incercati!
ce bine arata!
Ce deliciu! Nu am auzit de felul asta de cartofi, insa suna grozav de bine 🙂 Pupici