Piept de pui cu legume la cuptor



 

Cum putem cataloga un meniu ca Piept de pui cu legume la cuptor, decat o masa consistenta, apetisanta si sanatoasa. Avem nevoie de piept de pui dezosat, ceva arome si cateva legume. Leguma vedeta a acestui preparat este fenelul, care va da o savoare speciala.

Ingrediente / 3-4 pers:
3 jumatati de piept de pui
1 fenel potrivit, feliat
4 ciuperci champignion
1 morcov taiat rondele
1 ceapa rosie, medie
2-3 fire de ceapa verde
100 ml vin alb demi-sec
mixt de condimente (rozmarin, maghiran, oregano)
sare si piper
ulei de masline

 

 

Mod de preparare:
In functie de cate persoane sunt la masa alegem numarul de jumatati de piept de pui, fara piele si de marime potrivita. Se indeparteaza partea care se detaseaza, pe care o vom folosi la alt preparat. Se spala bine si apoi se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie.

Pregatim legumele.
Fenelul se feliaza pe mandolina, ciupercile se tale felii, morcovi si ceapa rosie se taie in rondele. Intr-o tava de cuptor se aseaza legumele. Deasupra se aseaza pulpele de pui condimentate. Se adauga ulei de masline si 100-150 ml supa de pui sau apa.



 

 

Se da tava la cuptor la 180 °C pentru 40 de minute. Dupa 25 de minute se intorc pulpele si se adauga 100 ml de vin alb demi-sec.
Se da in continuare la cuptor, urmarind sa nu scada lichidul si sa nu se arda legumele. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.