O reteta de Bors de stevie / de post, ca sa ne bucuram de verdeturile de sezon si sa respectam si postul. Profitati cat se mai gaseste stevia in piete si faceti-o ca-i tare buna.
Mod de pregatire:
Se curata stevia de pe tija si se spala sub jet de apa. Intr-o oala se incing cele 2-3 linguri de ulei, se adauga leusteanul uscat tocat, dupa 30 de secunde se adauga ceapa si prazul tocate marunt si se amesteca pana se inmoaie. Se adauga si orezul bine spalat si dupa ce devine sticlos se stinge cu 1 – 1,5 litri de supa de legume dintr-un cub magic de legume.
Se adauga fulgi de morcovi uscati (se gasesc la Auchen) sau un morcon ras pe razatoarea mare. Cand orezul este al dente se adauga stevia taiata sau rupta. Se adauga dupa gust borsul fiert separat si pentru o aroma mai buna se poate adauga si o lingurita rasa de bors magic de legume de la plic. La sfarsit se adauga leusteanul proaspat tocat. Pofta buna!
Tare bun cu siguranta, sanatos de asemenea!