Panna cotta este un desert fin, ca o budinca cremoasa dar cu tinuta. Se pot servi cu fructe de padure sau fructe proaspete in functie de sezon. Se preteaza minunat pentru petreceri, deoarece acestea pot fi facute cu o zi sau două in avans si pastrate la frigider pana la servire.
Mod de preparare Panna cotta cu ciocolata si whisky:
Se pune laptele, zaharul si smantana intr-o cratita amestecand ocazional, pana la punctul de fierbere. Se imparte in doua.
In primul amestec se incorporeaza ciocolata topita si o lingurita de gelatina hidratata in 2 linguri de apa. Se imparte in trei pahare care pentru un aspect mai placut se dau la rece asezate putin inclinate.
In a doua jumatate se adauga whisky sau esenta de whisky. Am gasit esenta la penny la produse din Ungaria si e foarte reusita.
Se scot paharele din frigider si se complecteaza cu crema cu iz de whisky. Se da din nou la rece pana sunt suficient de ferme. Se servesc cu toping de fructe sau fructe proaspete de sezon. Delectati-va!
In a doua parte de compozitie nu se mai adauga gelatina hidratata, la fel ca in prima parte?
@silvia ai dreptate am omis eu din greseala. Cum in ingrediente sunt specificate 2 lingurite de gelatina, si-n a doua parte se pune a doua lingurita de gelatina la fel hidratata. Multumesc de atentionare. O zi frumoasa!