Un tort reconfortant, putin asemanator cu Tort racoritor cu portocale si mandarine si care sper sa va placa si sa-l incercati!
Mod de preparare:
Intai pregatim blatul cu mac pe care il gasiti aici: Tort de mac si crema tutti
Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza faina si macul. Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 18/20 cm si se da la cuptor pentru 30-40 de minute. Blatul racit se taie in 2 blaturi pe orizontala si se insiropeaza cu un sirop facut din 150 ml sirop de mandarine si 100 g zahar.
Pentru crema de unt, acesta se lasa la temperatura camerei 1-2 ore, pana se inmoaie foarte bine. Apoi se pune intr-un bol si se adauga zaharul pudra cernut si cacao. Se bate bine cu mixerul cateva minute, pana devine o crema uniforma si nu se mai simte zaharul. Dupa caz se poate adauga 1-2 linguri de smantana grasa lichida mixand in continuare.
Crema rezultata se imparte in doua. Prima jumatate ramane asa mai consistenta, iar in cea de-a doua se amesteca 2 linguri de frisca batuta care o va face mai cremoasa.
Se aseaza pe un platou primul blat insiropat si se intinde prima jumatate din crema de unt. Se acopera cu al doilea blat. Cu cealalta jumatate de crema se imbraca tortul pe lateral si se fac modelele de deasupra. Se da tortul la rece o jumatate de ora. Intre timp se pun la scurs mandarinele din compot cu care se orneaza circulat suprafata tortului. Delectati-va!
E de senzatie, ce sa mai vorbim!
O primavara frumoasa sa aveti!
Superb!!! O primavara minunata sa aveti!
Arata intr-un mare,mare fel!!felicitari Sara!!
UN tort minunat!