Painici umplute cu mozzarella si rosii uscate



 

Suntem inca in sezonul cand mirosul de paine de casa este un rasfat, fie ca-s briose, painici, branzoice… mancate atunci calde, scoase din cuptor. Ceva asemanator mai gasiti si aici: Chifle pufoase cu fulgi de cartofi sau Painici impletite cu branza si mozzarella.

 

 

Ingrediente:
600 g faina
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
25 g drojdie proaspata
300 ml apa calduta
4-5 linguri ulei
marar uscat tocat
mozzarela
rosii uscate marinate

 

 

Mod de pregatire:
Intr-un castron se cerne faina cu sarea. In centru se pune drojdia cu lingurita de zahar si putina apa calduta si se asteapta sa creasca. Se framanta apoi adaugand apa calduta cat cuprinde si treptat si uleiul. Aluatul obtinut se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se pune intr-un loc cald la dospit aproximativ 30 de minute.

Aluatul crescut se mai framanta cu putina faina si apoi se imparte in 9 bucati. Fiecare bucata se intinde cu podul palmei si in centru fiecareia se aseaza o bucata de rosie uscata si deasupra un cub de mozzarella.

 



 

Se trag marginile si se inchid rezultand niste chifle. Se aseaza intr-un vas pentru cuptor. Se ung cu uleiul de rosiile uscate si marinate.
Se mai lasa 10 minute sa mai creasca si apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 25-30 de minute pana se rumenesc.

 

 

Se servesc calde pentru a savura mozzarella si savoarea care o dau rosiile uscate si marinate. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.