Retetele cu paste sunt in foarte multe variante, iar aceste Paste cu ciuperci de padure in sos de usturoi si busuioc este o varianta care va placea multora, cum astfel daca printre ingrediente se numara ciupercile de padure si busuiocul.
Mod de pregatire:
Pentru aceasta reteta de paste ca ingrediente de baza am folosit spaghete Baneasa si un mixt de ciuperci de padure la borcan ca-n imaginea de mai jos.
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare conform intructiunilor de pe plic. Daca spagetele nu sunt gata odata cu sosul, atunci se pun in apa rece ca sa oprim fierberea. Preferabil este sa le pregatim in acelasi timp.
Pentru pregatirea sosului, se pune pe foc o tigaie cu 2-3 linguri de ulei de masline. Catei de usturoi se zdrobesc cu lama unui cutit, se taie felii subtiri si se adauga in ulei. Eu am adaugat si putin spanac dar a fost prea putin si de aceea nu l-am trecut la ingrediente.
Se adauga si ciupercile scurse, smantana lichida de gatit si se aduce la fierbere doar pentru un scurt moment. Se condimenteaza cu sare, piper alb si o lingurita de cafea rasa de nucsoara. Se lasa focul mai mic, se rade cascavalul afumat pe razatoarea mica si se amesteca pana se topeste. Dupa caz se adauga vin alb sec cat sa subtiem putin sosul.
Se adauga spaghetele in sos si se mai continua fierberea sosul cu pastele in ea, la foc mediu, timp de cateva minute amestecand continuu pentru a le acoperi bine. Se adauga 5-6 frunze de busuioc proaspat tocat si se trage de pe foc. Se servesc calde… pofta buna!