Mod de preparare:
Pentru crusta facem un aluat fraged, doar ca nu folosim oua si nici smantana sau lapte. Intr-un bol adaugam faina cernuta, un varf de cutit de sare, zaharul farin si untul taiat cuburi. Amestecam cu mana, ca la orice aluat, pana se incorporeaza untul si rezulta un aluat faramicios. Il infasuram intr-o folie de plastic si il dam la rece pana facem umplutura.
Pentru umplutura amestecam 300 g crema de branza cu zaharul farin. Eu am folosit 200 g crema de branza si 100 branza de vaci bine scursa. Apoi adaugam un ou intreg si un galbenus si mixam cu viteza mica pana se incorporeaza.
Folosim o tava de 21×21 cm. Scoatem aluatul din frigider si pe o masa cu putina faina intindem un patrat pe care il asezam in tava. Intindem deasupra umplutura de branza.
Incepem sa asezam deasupra caisele taiate in sferturi. Asezam fata in fata cate doua sferturi apasandu-le usor sa intre in crema doar cu un varf astfel ca bucatile de caise sa stea putin oblic. Va recomand sa le puneti mai dese ca mine.
Dam la cuptor pentru 45 de minute la 180 °C. Am presarat si fulgi de migdale.
Cand este gata se lasa prajitura in tava sa se raceasca, iar daca va puteti abtine sa nu mancati imediat puteti sa o dati la rece o ora. Se va taia mai frumos. Este tare buna, delectati-va!
Alte retete cu CAISE gasiti AICI: