Carnati aperitiv pe sticksuri, pentru ca la mai toate mesele festive carnaciori sunt nelipsiti de pe platouri. Fie ca sunt infasurati in foietaj, fie ca sunt pe o scobitoare sau o frigaruie alaturi de legume sau alte ingrediente. Aceasta varianta am vazut-o in plimbarile pe net si mi-a placut.
Sper sa va placa si voua acesti Carnati pe sticksuri si cu prima ocazie sa-i aveti in platourile voastre.
Mod de pregatire:
Carnati de porc se taie in bucati de cca. 4 cm, se aseaza in pozitie verticala intr-un vas si se adauga ulei de masline si apa. Se da vasul la cuptor la 180 °Cpentru 15 minute.
Intr-o ceasca se amesteca o lingurita de mustar, sos Worchester si din sosul lasat de carnati la cuptor. Cu o pensula se tamponeaza bucatile de carnati din cand in cand ca sa nu se usuce.
Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca apoi cu varful unui cutit sau o frigaruie mai groasa se face un locas unde se vor infige jumatatile de sticksuri cu sussan. Asta ca sa nu se rupa sticksurile. Se aseaza pe farfurie / platou, se tamponeaza cu sosul de mustar si Worchester si se servesc. Aroma de dulce – acrisor – sarat a sosului Worchester cu izul mustarului le fac foarte gustoase. Pofta buna!
Cat de fain arata !
Si sunt ….de efect !
Hai ca mi-ai facut pofta de carnati, draga Sara.
Te tzuc cu drag !
@Sidonia Toncean sunt de efect si tare tare buni la gust. Te sarut si eu cu drag!
mmm,.ce frumos arata si ce buni trebuie sa fie cu atatea arome!! cred ca voi incerca si eu,daca tot mi-am reluat activitatea
Pup Sara si weekend minunat!!