Ciuperci umplute cu carne de pui la cuptor



 

Ciupercile umplute la cuptor, indiferent de umplutura lor: pui, porc sau branzeturi sunt un aperitiv delicios, potrivit pentru orice ocazie. Se pregatesc uşor si rapid si se pot asorta cu diferite salate de sezon. Dar la fel de bine langa o garnitura mai consistenta poate devenii un pranz savuros!

Ingrediente 4 porti:
Ciuperci umplute:
4 ciuperci champignon mari
 ~ 80-100 g carne de pui tocata
1 ceapa mica taiata marunt
1 catei de usturoi
80 g unt
100 g cascaval
1 lingura smantana
sare, piper
marar prospat

Ingrediente Garnitura de cuscus cu naut:
150 g cuscus
40 g unt / margarina
2-3 linguri ulei
1 lingurita rasa curcuma
250-300 ml supa de legume
400 g naut (conserva)
300 rosi taiate la conserva
1 ceapa
1/2 lingurita chimen macinat
cimbru uscat
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
Pregatirea ciupercilor umplute:: 
Se curata ciupercile de picioruse si se sterg cu o carpa umeda. Piciorusele se taie marunt si se calesc impreuna cu ceapa tocata marunt in 50 g unt si 2-3 linguri de ulei de masline. Se lasa sa se rumeneasca putin apoi se adauga si carnea tocata de pui. Se fasa la foc domol mestecand cu o spatula.

 

Se adauga usturoiul si mararul tocate marunt, cca 50 g cascaval ras si daca este prea seaca compozitia se adauga o lingura smantana. Se asezoneaza dupa gust, se amesteca compozitia si apoi se umplu ciupercile.
Se pun ciupercile in tava tapetata cu restul de unt si se lasa la cuptor 20 de minute. Spre sfarsit se pune cascaval feliat sau ras peste umplutura ciupercilor si se dau din nou cateva minute la cuptor pana se rumenesc la suprafata.

 

 



Pregatirea garniturii:
Pregatim intai cuscus-ul: Intr-un vas se pune un cub de unt / margarina si 2-3 linguri de ulei. Cand s-a incins se adauga o lingurita rasa de curcuma amestecand pana se dizolva. Se pune apoi cuscus-ul si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se adauga cate un polonic de supa calda si se continua ca la rizotto. Cand a devenit aldente se asezoneaza dupa gust si se acopera cu un capac. Se opreste focul si se lasa sa absoarba lichidul.

 

Ceapa se taie marunt si intr-o alta tigaie se caleste cu doua linguri de ulei si putina sare. Cand a devenit sticloasa se trage tigaia de pe foc si se adauga boiaua si chimenul macinat. Se amesteca sa se omogenizeze, apoi se pune inapoi pe foc si se adauga rosiile taiate impreuna cu sosul propriu. Se da cateva clocote si se adauga boabele de naut scurse din conserva si la final se rastoarna peste cuscus.

 

 

Ciupercile umplute calde scoase din cuptor se servesc cu aceasta garnitura. Este o mancare savuroasa…. pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.