Mod de preparare:
Cum v-am povesti la celelalte preparate, iepurele a fost de cca 2.5 kg, deci bucatile sunt carnoase cum se vad si din imagini.
Intr-o tigaie, se incinge uleiul si untul si se soteaza bucatile de iepure pe toate partile cca. 10 minute.
Ceapa se curata si se taie in fasii. Cand bucatile de iepure au prins culoare, se scot pe o farfurie si in aceeasi tigaie se adauga ceapa. care se distuie, adaugand 2-3 linguri de apa calda, astfel ca ceapa sa nu se arda ci sa ramana sticloasa si alba.
Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga foaia de dafin, curcuma dizolvata inainte in putina zeama si mustarul Dijon. Se amesteca totul sa se dizolve in sosul. Se complecteaza cu vin alb sec si se adauga crengutele de cimbru. Se da un clocot apoi se adauga inapoi si bucatile de iepure. Se acopera si se lasa sa fiarba cca. 30 de minute la foc mic amestecand din cand in cand.
Spre sfarsit se adauga si maslinele verzi oparite un minut ca sa se desareze. Se mai lasa un clocot si se trage de pe foc. A iesit tare super, pofta buna!
Aaaaaa, ce deliciu! 🙂 Ne place iepurele! 🙂
Ce culori minunate si apetisante!