Salata de vinete cu branza feta ca si Salata de vinete cu maioneza este servita ca aperitiv, in special in timpul verii, atunci cand vinetele si rosiile sunt in sezon, dar este folosita si pe timpul iernii, fie din vinete coapte pastrate la congelator, fie cumparate de inport din supermarket-uri.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe gratar sau pe flacara de la aragaz, cu o tabla dedesubt. Se fac cate 2-3 gauri cu varful unui cutit ca vinetele sa nu explodeze de la caldura.
Sunt gata cand coaja s-a inegrit si ele au devin moi la apasare. Uni le lasa intai sa se raceasca, dar eu le curat imediat ca sa nu se inegreasca, apoi le pun la racit sa se scurga pe un fund inclinat. Astfel se scurge amareala si ramane o pulpa alba.
Cand vinetele sau racit se toaca cu un cutit de plastic sau lemn, nu de metal. Se pun intr-un bol si cu se mixeaza picurand cate putin ulei de masline.
Separat in alt bol se freaca branza feta impreuna cu smantana pana devine cremoasa. Cantitatea de branza este in functie de cat de mari sunt vinetele si de gustul fiecaruia. Se adauga din vinetele batute amestecand sa se omogenizeze, apoi se adauga peste toata canticatea. Se mai mixeaza de catevaori pana devine omogena si cremoasa. Se condimenteaza dupa gust.
Se tine la rece pana in momentul servirii. Se serveste pe felii de paine proaspata sau prajita cu rosii si ardei. Pofta buna!
Foarte interesanta , nu am mancat asa ceva. Suna bine ,trebuie incercat.
Foarte intersanta combinatia, musai trebuie sa o incerc si eu!Zi frumoasa!
eu fac mereu conopıda sı vınete -salata Incerc fara mult ulei sau maıoneza!ınlocuıesc cu branza crema cu smantanacu ıaurt maı consıstent!Condımentez bıne cu pıper sare ceapa verde marar!!!sant foarte bune maı ales ıarna!!!!!
viorica am sa incerc si eu varianta ta cu branza cu smantana sau iaurt. Si noi ne plac mult salatele de vinete si conopida.
Mersi si te sarut!