Friptura de miel in vasul roman



 

 Friptura de miel in vasul roman din ultimul pachet cu miel ramas la congelator de la Pasti, iar ideea de a pregatii friptura in vasul roman a fost grozava. De regula in vasul roman orice friptura iese tare buna si rumenita frumos, cun se si vede din imagini.

 

Ingrediente:
1.300 kg miel (bucati de rasol, pulpa)
zeama de lamaie
1-2 morcovi
1 pastarnac potrivit
praz 5-6 cm
2 fire ceapa verde
150 ml vin alb
1 buc anason stelar
condimente pentru miel
salvie uscata
sare
ulei de masline

 

 

Mod de pregatire:
Se curata bucatile de pielite si tendoane. Se freaca cu zeama de lamaie si sare pe toate partile si se lasa o ora. Are rolul sa fragezeasca carnea dar si pentru cei care nu se omoara cu mielul pe motiv ca miroase a oaie, lamaia scoate orice iz.

 

 

Se pregateste pentru cuptor un vas roman sau orice alt vas de lut. Se face un pat de legume pe fundul vasului. Morcovul, pastarnacul si prazul se taie rondele. Ceapa verde se taie bucati de 1-2 cm.



 

 

Bucatile se tamponeaza de surplusul de lamaie, se ung cu ulei si li se da o preprajire intr-o tigaie cu putin ulei, sa se inchida pori si friptura sa fie crocanta pe exterior si moale in interior. Se aseaza bucatile pe patul de legume. Se condimenteaza dupa gust cu condimente pentru miel. O bucata de anason stelar se rupe bucati si se imprastie in vas. Salvia uscata se prwesara deasupra. Se toarna apa, vin alb si ulei de masline.

 

 

Se acopera cu capacul si se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru o ora si 15 minute. Se socoteste 25 minute pentru fiecare jumatate de kilogram. Din sfert in sfert de ora se verifica daca n-a ramas fara lichid si se complecteaza cat este nevoie. In ultimele 10 minute se ia capacul si se mai lasa pentru a definitiva culoarea.
Se poate servi cu orice garnitura va place. Din saftul lasat se face un sos impreuna cu legumele pasate si apoi strecurate. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.