Mod de pregatire:
Se curata bucatile de pielite si tendoane. Se freaca cu zeama de lamaie si sare pe toate partile si se lasa o ora. Are rolul sa fragezeasca carnea dar si pentru cei care nu se omoara cu mielul pe motiv ca miroase a oaie, lamaia scoate orice iz.
Se pregateste pentru cuptor un vas roman sau orice alt vas de lut. Se face un pat de legume pe fundul vasului. Morcovul, pastarnacul si prazul se taie rondele. Ceapa verde se taie bucati de 1-2 cm.
Bucatile se tamponeaza de surplusul de lamaie, se ung cu ulei si li se da o preprajire intr-o tigaie cu putin ulei, sa se inchida pori si friptura sa fie crocanta pe exterior si moale in interior. Se aseaza bucatile pe patul de legume. Se condimenteaza dupa gust cu condimente pentru miel. O bucata de anason stelar se rupe bucati si se imprastie in vas. Salvia uscata se prwesara deasupra. Se toarna apa, vin alb si ulei de masline.
Se acopera cu capacul si se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru o ora si 15 minute. Se socoteste 25 minute pentru fiecare jumatate de kilogram. Din sfert in sfert de ora se verifica daca n-a ramas fara lichid si se complecteaza cat este nevoie. In ultimele 10 minute se ia capacul si se mai lasa pentru a definitiva culoarea.
Se poate servi cu orice garnitura va place. Din saftul lasat se face un sos impreuna cu legumele pasate si apoi strecurate. Pofta buna!