Placinte cu branza si spanac in tigaie



Aceste Placintele in tigaie in mod sigur va duc cu gandul la cele pe care le mancati la bunici. Placintele in tigaie, ca si turtele sau scovercile, le facem tot mai rar, cu toate ca-s bune si pufoase, atat calde cat si reci. Umpluturile difera, dar cele mai cunoscute sunt cele cu branza la care se mai adauga, dupa preferinte, alte ingrediente. Nici eu nu am facut de foarte mult timp Placinte la tigaie si chiar imi era pofta de ele. Va invit si pe voi sa le gustam impreuna!


Ingrediente:
Aluat de placinte:
800 g faina
300 ml lapte
1 ou mare sau 2 mici
100 unt sau ulei (eu am folosit unt)
15 g de drojdie uscata
1 lingura de zahar
vegeta

Umplutura:
600 gr branza de vaci + telemea + capra
spanac congelat cca. 4-5 bile (sau prospat)
vegeta
verdeata tocata


Mod de pregatire Placinte cu branza si spanac in tigaie:
Pregatirea aluatului:
Intr-un bol se cerne fana. Intr-o oala se pune laptele cu untul taiat cuburi, o lingura de zahar si se incalzeste putin pe foc. Nu trebuie sa nu ajunga la fierbere, de aceea se retrage si se amesteca daca nu s-a topit untul si zaharul. Se face o adancitura in faina, se pune drosjdia uscata si se adauga putin lapte cald. Se lasa sa se dospeasca, apoi se pun si ouale.

 

 

Se condimenteaza cu vegeta, se adauga restul de lapte incorporand toata faina. Se framanta pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la dospit intr-un loc caldut.

 


Pregatim umplutura: 
Amestecul de branzeturi este in functie de cat de dulce sau de sarat va place. Se condimenteaza cu vegeta dupa caz, apoi se adauga spanacul scurs si verdeata, pe care eu am uitat-o. Compozitia se inparte in 8 parti si cu mana udata se formeaza 8 bile. Se lasa la rece.

 

 



Aluatul dospit se imparte in 8 parti. Se ia cate o bucata de aluat si cu mainile o aplatizam putin. Punem apoi o bila de branza in mijloc. Aducem marginile spre centru si le lipim bine cu degetele, formand o bila.

 

Procedam la fel pana terminam si aluatul si umplutura. Mie mi-au iesit 8 bile.

 

 

Se incalzeste pe foc o tigaie cu putin ulei. Se ia care o bila de aluat umplut cu branza si spanac, o aseazam pe masa si apasam intai cu mana, apoi cu sucitorul ca sa fie de cca. 1 cm grosime. Asta va fi placinta finala, pe care o vom praji in uleiul incins pe ambele parti. Uleiul trebuie incins bine ca sa nu se absoarba in aluat.

 

Dupa ce se pun placintele in tigaie se da focul mai mic, apoi trebuie avut grija sa le intoarcem la timp ca sa nu se arda. Cand uleiul se murdareste acesta se schimba.

Pe masura ce sunt gata, le punem pe o hartie absorbanta si apoi se asezam pe o farfurie una peste alta.

Se servesc calde sau reci, sunt bune in orice fel. Delectati-va cu o placinta in tigaie!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.