Placintele cu varza acra in tigaie, ca si turtele sau scovercile, sunt bune si pufoase, atat calde cat si reci. Umplutura de varza acra este folosita in Banat in multe retete de placinta. Daca nu ati mancat pana acum vi le recomand. Acestea sunt foarte usor si rapid de pregatit.
Ingrediente:
300 g varza acra feliata
3 oua mari
200 ml smantana grasa
6 linguri de faina
1 lingurita de praf de copt
100 ml ulei de masline
piper al;b
sare dupa caz
ulei pentru prajit
Mod de pregatire:
Intr-un bol se amesteca smantana, ouale pe rand, faina cu praful de copt si uleiul de masline.
Se condimenteaza dupa gust cu piper alb si sare.
Varza acra taiata julien se spala, se desareaza dupa caz si se scurge de lichid. Se rastoarma peste varza compozitia de amestecul de oua cu faina., amestecand sa se omogenizeze.
Intr-o tigaie anti-aderenta se pune pe foc la incins cu 2 linguri de ulei. Cand s-a incins tigaia, la fel ca la clatite, se pune cu un polonic din compozitie si se prajeste la foc potrivit pana se rumeneste. Se intoarce pe cealalta parte si se lasa la fel sa se rumeneasca. Pentru ca placinta este destul de groasa, ca sa se patrunda bine fara sa tinem prea mult si sa se arda, se acopera din cand in cand cu un capac.
Din acesta compozitie mi-au rezultat 3 placintele mari cat tigaia.
Se servesc calde sau reci!
S-ar putea sa va placa si Placinte cu branza si spanac in tigaie.
Tot eu. Cat tigaia. Am perceput, dar cat e de mare tigaia? Hahaha.
sanda scumpete, deranjeaza-ma cat e nevoie. Tigaia este de 24 diametru, dar real unde pui compozitia este de 18-19. Pupici!