Briose cu dovlecei si cuburi de sunca



briose-cu-dovlecei-si-cuburi-de-sunca-1

 

Briose cu dovlecei si cuburi de sunca un aperitiv si nu numai, simplu, din ingrediente putine si la indemana oricui. Acestea merg servite atat dimineata cat si seara, langa o cana de lapte.

Ingrediente: 10 buc.
300 g dovlecei
70-80 g sunca (carnati, bacon … )
2 oua
2 linguri ulei de masline
80 g faina
1 lingurita praf de copt
sare
piper alb macinat

 

briose-cu-dovlecei-si-cuburi-de-sunca-3-1

 

Mod de preparare Briose cu dovlecei si sunca:
Se spala dovlecei si ara cu coaja se dau pe razatoarea mare. Se adauga o lingurira rasa de sare, se amesteca si se lasa timp de 10 minute sa-si lase apa. Inainte de folosore se scurg bine intr-un tifon.

 

x-img_1765

 

Celalalt ingredient principal este sunca de porc taiata in cubulete de 1 cm. Eu am folosit un carnat taranesc de porc semi-afumat pe care l-am avut in frigider, si a mers foarte bine.

 

x-img_1768

 

Intr-un bol se bat la mixer cele doua oua pana isi dubleaza volumul. Se incorporeaza ingredientul uscat: faina, praful de copt.
Cand s-a omogenizat se adauga dovlecei rasi si scursi foarte bine. Se condimenteaza cu sare si piper alb dupa gust.



La tava de briose/muffins se ung cu ulei 10 forme si cu o lingura se pune din compozitie alternand cu cubuletele de sunca/carnat. Am ales sa nu le pun direct in toata compozitie ca ar fii fost mai greu sa le impart in mod egal in forme.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 °C pentru 20-25 de minute. Eu pentru siguranta dupa 15 minute am coborat temperatura la 180 °C.

 

x-img_1775

 

Se scot si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Pofta buna!

 

briose-cu-dovlecei-si-cuburi-de-sunca-2-1

 

S-ar putea sa va placa si aceste retete de briose:

 

Briose cu spanac si branza feta

briose-cu-spanac-si-branza-feta-x

 

Briose cu sunca so cascaval

Briose-cu-sunca-si-cascaval-4-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    Buna ziua,

    As dori sa incerc aceasta reteta, dar am o intrebare legata de oua.Se separa galbenusun de albus, sau se bat cu totul cu un praf de sare?

    Multumesc,

    Cosmina Nistor.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.