Salata de vinete cu ardei copti., dupa ce v-am prezentat Salata de vinete cu maioneza sau Salata de vinete cu branza feta, iata o alta varianta la fel de buna ca primele doua:
Mod de pregatire:
Vinetele se coc pe gratar sau pe flacara de la aragaz, cu o tabla dedesubt. Sunt gata cand coaja s-a inegrit si ele au devenit moi la apasare. Se curata imediat ca sa nu se inegreasca, apoi se pun sa se scurga pe un tocator inclinat. Astfel se scurge amareala si ramane o pulpa alba.
Cat vinetele se scurg se coc si ardei capia. Se sareaza si se lasa intr-un bol la cald, astfel se va desprinde frumos coaja. Se decojesc, se scoate cotorul, se curata de seminte si se pun si ei la scurs.
Vinetele se toaca cu un cutit de plastic sau lemn, nu de metal, se pun intr-un bol si se mixeaza picurand cate putin ulei de masline cat inghite si se albesc.
Ardei copti se toaca marunt cu un cutit. Puteti sa-i faceti pasta sau doar fasii sau cuburi. Mie imi place sa simt pulpa ardeiului in salata. Se adauga peste vinetele mixate impreuna cu ceapa rosie tocata marunt.
Catei de usturoi se piseaza intr-un mojar si se adauga la salata. Se condimenteaza dupa gust. Se aseaza pe un platou sau un bol si se tine la rece pana in momentul servirii. Se serveste pe felii de paine proaspata sau prajita. Pofta buna!
asta e una din salatele mele favorite…o descoperire de acum 3-4 ani, dar fenomenala!
@Dia Daria desi imi place mai mult cea cu maioneza nici aceasta nu-i rea. Am mancat si eu la o nunta la sat acum ceva timp. Pup!