Checurile aperitiv cum ne plac mult, le pregatesc destul de des. Indiferent de combinatia de ingrediente sunt unul mai bun ca celalalt. Acum am realizat acest Chec aperitiv cu ciuperci, minunat pe un platou langa alte aperitive sau langa o cana de lapte ca mic dejun.
Mod de pregatire:
Faina se amesteca cu praful de copt. Intr-um vas se bat ouale la mixer cateva minute pana isi maresc volumul. Adaugam uleiul, sarea si piperul. Oprim mixerul si cu o spatula incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu vinul cand aluatul se ingroasa.
Se repeta pana se termina faina. Peste compozitia rezultata se adauga intai cascavalul.
Se adauga apoi ceapa rosie taiata julien si distuita 1-2 minute, rosiile uscate si murate taiate felii si amestecam incet sa le incorporam.
La sfarsit se adauga ciupercile din borcan scurse si cele mari taiate mai mici si ca sa nu cada la fundul tavii, inainte se tavalesc prin faina.
Intr-o forma de chec din aluminiu de 10 x 30 cm, tapetata cu ulei se rastoarna compozitia. O dam la cuptor, la foc mediu, cca 40 minute si checul devine rumen.
E minunat servit langa un pahar de lapte. Pofta buna!
Sara and Miki, this looks so good and I would love to try it.
@ Zorica Pavlovic, thank you beautiful! Kiss and a wonderful weekend!
Oameni buni, dacă mă mai uit mult, îmi stricați cura de slăbire! 😀
Ne pare rau dar in acelasi timp ne si bucuram ca realizam preparate apetisante.
Multumim de aprecieri!