Gulas de porc



 

Desi Gulasul original se face cu carne de vita si acest Gulas cu porc este o varianta la fel de buna. Ceea ce vedeti acum a fost pregatit de sotul meu MIki, iar daca pozele nu reusesc sa transmita, va garantez ca a fost un deliciu culinar!

 

Ingrediente:
500 g carne de porc taiata in cuburi
2 cepe
1 morcov mijlociu
1/2 cutie de rosii cubulete
sare
piper cayenne
boia de ardei iute sau dulce (dupa gust)
1 anason stelar (optional)
ulei de masline

 

 

Mod de pregatire Gulas de porc:
Se curata ceapa si se taie grosier. Morcovul se curata si se taie lamele fine.La ardei li se scoate cotorul si se taie bucati.



Carnea de porc fie se cumpara special pentru gulas gata taiata in cuburi fie se taie o bucata de pulpa. Se sterg si se tavalesc bucatile in faina. Intr-un vas se pune pe foc ceapa in putin ulei.Se presara cu sare ca sa-si dea drumul la apa. Cand ceapa devine galbuie se adauga si bucatile de carne scuturate de excesul de faina. Faina are rol de ingrosare a sosului care se va forma pe parcurs.

Se tine la foc potrivit pana ce bucatile isi schimba culoarea.
Se adauga bucatile de morcov si ardei, rosiile cuburi din conserva si dupa caz sucul de rosii. Se lasa sa fiarba la foc potrivit.

Separat intr-o tigaie fara ulei se pun pe foc o lingurita de seminte de chimion. Caldura ajuta ca sa iasa aroma iar cand incep sa sara se iau dupa foc, se pun intr-un mojar si se piseaza. Se pune apoi intr-un ou de ceai impreuna cu bucati de anason si se adauga in sos si la sfarsit se scoate afara. Astfel se va simti in sos doar aroma.

Prin fierbere si morcovul si ardeiul se topesc si vor face ca sosul sa fie consistent. Daca sosul vi se pare prea gros se poate adauga putina apa, dar la final sosul trebuie sa fie consistent dar fin. Se asezoneaza dupa gust.
Se poate servi alaturi de paste tagliatelle sau cartofi natur. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    O minunatie …stiu asta !
    De unde ??? Chiar asta am si eu azi dar….cu mamaliguta !
    Sa sti Sara ca nu am mancat niciodata cu taitei din acestia lati.Sti ce imi mai placeau ? Macaroanele alea bune de tot , de pe vremuri…..
    Te tzuc cu drag !

  2. 2

    @Sidonia Toncean ai dreptate desi au aparut multe produse sunt care ne amintesc de alte vremuri. Si cu mamaliguta este tare buna, dar unguri o mananca cu paste late, mai late ca tagliatelle. Te sarut si eu cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.