Acest Tort cu fructe confiate si martipan are blat din ciocolata, umplut cu o crema de mascarpone si fructe confiate si infasurat in martipan. Pe timpul verii se pot folosi fructe proaspet.
Ingrediente tava tort Ø 23 cm:
Mod de preparare:
Pentru blat:
Intr-un bol mixam untul cu zaharul praf pana devine o crema. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus de ou. Se bate pana ce acesta este incorporat apoi se adauga urmatorul.
Intr-un alt vas pe baine-marie se topeste ciocolata cu 40 de unt si 15 g de cacao. Se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza in crema de galbenusuri.
Albusurile se bat tare cu 100 g de zahar pana devine ca o bezea. Rostul zaharului este de ai da o consistenta albusului si o tinuta cand il incorporamin in aluat. Punem cca 1/3 din albus, apoi incorporam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce am adaugat toata faina se incorporeaza si restul de albusuri cu miscari ample.
Se rastoarna aluatul obtinut intr-o forma de tort de Ø 23 cm tapetat cu hartie de copt. Se da in cuptorul preincalzit la 170 ° C, pentru cca. 80 minute. Se incearca cu scobitoarea inainte de a-l scoate din cuptor. Se lasa pe un gratar sa se raceasca. Ridicatura din centru care se formeaza se inlatura, apoi se imparte blatul pe jumatate pe orizontala. Se insiropeaza fiecare cu siropul din ingredientele de mai sus.
Pregatirea cremei: Intr-un bol se bate crema de mascarpone cu zaharul pudra pana devine cremoasa si nu se mai simte zaharul.
In alt bol se bate frisca lichida cu un intaritor de frisca. Se amesteca cele doua, adaugand frisca peste crema de mascarpone si se amesteca sa se omogenizeze.
Fructele confiate cat mai variate ca-n imaginea de mai jos, se taie bucati si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele brandy sau doar sirop cu care am insiropat blatul. Se lasa 2 ore, apoi se scurg si se amesteca in cca. jumatate de crema. Cu restul de crema se va orna tortul.
Asamblarea tortului. Pe un platou se aseaza primul blat insiropat si se intinde crema mascarpone cu fructele confiate. Acoperim cu al doilea blat, apoi imbracam tortul intr-un strat subtire de crema alba. In crema ramasa se pun 2-3 picaturi de colorant rosu si cu un poche ornam partea superioara a tortului.
Din doua pachete de martipan intindem cu un sucitor doar pe lungine, ca sa obtinem o banda cat inaltimea tortului. Decupam doar pe o latura jumatati de cerc cu o forma. Ca sa se lucreze mai usor, se pot face doua jumatati care le lipim pe rand. Delectati-va!
Arata cu adevarat minunat! Felicitari Sara!
@Paula Gafitescu multumesc, ma bucur ca-ti place! Pup!