Trufe de ciocolata cu nuci



 

In perioada sarbatorilor de iarna pe langa fursecurile (cookie), cu care il asteptam pe Mosul, trufele si bomboanele sunt pentru a le savura cu cei dragi. Ca si Trufele de ciocolata cu cacao si aceste Trufe de ciocolata si nuci sunt o delectare. Sunt ideale si pentru a le oferi cadou!

 

 

Ingrediente:
200 g ciocolata cu 52 % cacao
150 ml frisca lichida Meggle
1 fiola esenta de vanilie
~30 g unt
100 g nuci
(50 g nuci pisate + 50 g nuci tocate)
bomboane de decor

 

 



Mod de pregatire:
Ciocolata se rupe bucati si se pune intr-un bol de sticla. Frisca lichida Meggle se pune pe foc si cand s-a incalzit suficient, dar fara sa fiarba, se rastoarna peste ciocolata.

Se amesteca pana se topeste ciocolata si devine o pasta cremoasa. Daca nu s-a topit complet ciocolata, pune bolul la bain marie si se amesteca incontinuu pana se topeste bine. Se adauga fiola de vanilie si untul cate putin si se amesteca bine sa se topeasca. Se da la frigider cca. 2-3 ore sa se intareasca.

Se scot si se incorporeaza nuca pisata si cea tocata grosier. Cu o lingurita se ia din bol cat o nuca, se rotunjeste intre palmele umede apoi se tavaleste prin bilute colorate pisate putin. Se aseaza in cosulete de hartie pentru muffins. Delectati-va!

 

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    multumim pentru retete!binevenite acum de sarbatori.
    rog un mic sfat ca experienta mea… e mai mica 🙂
    am facut un salam de biscuiti insa nu prea vreau sa l servesc asa deoarece l am facut prea cremos si lipicios, adica in compozitie cred ca am exagerat cu laptele, ca si retetele sunt diverse si doar unele potrivite, trebuia sa adaug laptele treptat…
    dvs ce ziceti, daca fac boluri mici si le imbaiez in ciocolata alba topita, ar fi indicat? salamul n are fructe confiate sau altceva, e doar cacao,lapte, zahar, unt si esente de rom si vanilie, si sa nu uit biscuitii pe care i am macinat fin fin pe toti, ca nu trebuia, era nevoie si de bucatele de biscuiti. Cand puteti sa mi raspundeti, ca eu oricum intru des pe blog.Multumesc si SARBATORI FERICITE SI SANATATE CA I MAI BUNA DECAT TOATE,DS SI FAMILIEI, CELOR DRAGI.
    aurelia

  2. 2

    @cozia imi pare rau ca nu ti-a iesit salamul de biscuiti, dar ai avut o reteta gresita. In biscuiti sfaramati fie total, fie mai lasi si bucati, se adauga doar unt, ciocolata topita chiar in unt si cateva linguri de miere sau sirop in functie de cat se absoarbe in biscuiti, astfel ca sa ramana o compozitie ferma. Nici vorba de lapte ca imnoaie rau biscuiti. Iti dau reteta mea de salam pe care l-am prezentat sub forma de Bare:

    http://www.culoriledinfarfurie.ro/2013/03/bare-din-biscuiti.html

    Tot ce poti sa faci este sa mai adaugi biscuiti ca sa absoarba din umezeala si sa se mai intareasca.
    Succes si te mai astept oricand!
    Sarbatori fericite si tie!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.