Pogacele cu somon



Pogacele cu somon, un aperitiv pe cat de usor de facut pe atat de aspectos.

Acum am pornit invers, aveam somon in frigider si doream sa pregatesc un aperitiv cu el, dar altceva in afara de Rulada aperitiv. Si asa s-au nascut aceste Pogacele cu somon. Cu ceva timp in urma v-am mai prezentat Pogacele cu leurda, la fel de bune.

 

 

Ingrediente Pogacele cu somon:
400 g faina
10 g drojdie uscata
200 g unt
150 g branza cremoasa
1-2 linguri smantana
2 galbenusuri
sare
1 galbenus + 1 lingura lapte (pentru uns aluatul)

 

Umplutura:
200 g crema de branza
1-2 linguri smantana
sare
piper
somon afumat
crengute de menta (decor)

 

 

Mod de pregatire Pogacele cu somon:
Pregatirea aluatului: 
Se pune faina, sarea si drojdia uscata intr-un bol. Se adauga untul si se framanta impreuna pana capata aspect faramicios. Se adauga galbenusurile si branza apoi se framanta din nou pana se incorporeaza.



Dupa cat o xere aluatul se adauga una sau doua linguri de smantana. Aluatul rezultat se lasa la odihna, acoperit, pentru cca 30 minute.

Se pune aluatul pe o masa de lucru si cu sucitorul se intinde o foaie de 2,0-2,5 mmm. Se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar sau al unei forme.

Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu un galbenus frecat cu o lingura de lapte. Se coace timp de 15-20 minute, sau pana se rumenesc la cuptorul incins la 200 °C. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe jumatate.

Pregatirea umpluturii:
Crema de branza se freaca cu smantana, atat cat sa ramana consistenta. Se condimenteaza, apoi se intinde pe o felie de pogacea, se aseaza deasupra somon si se inchide cu capacul de la pogacea. Pot servi drept aperitiv.

 





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.