Acum am pornit invers, aveam somon in frigider si doream sa pregatesc un aperitiv cu el, dar altceva in afara de Rulada aperitiv. Si asa s-au nascut aceste Pogacele cu somon. Cu ceva timp in urma v-am mai prezentat Pogacele cu leurda, la fel de bune.
Mod de pregatire Pogacele cu somon:
Pregatirea aluatului:
Se pune faina, sarea si drojdia uscata intr-un bol. Se adauga untul si se framanta impreuna pana capata aspect faramicios. Se adauga galbenusurile si branza apoi se framanta din nou pana se incorporeaza.
Dupa cat o xere aluatul se adauga una sau doua linguri de smantana. Aluatul rezultat se lasa la odihna, acoperit, pentru cca 30 minute.
Se pune aluatul pe o masa de lucru si cu sucitorul se intinde o foaie de 2,0-2,5 mmm. Se decupeaza rondele cu ajutorul unui pahar sau al unei forme.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu un galbenus frecat cu o lingura de lapte. Se coace timp de 15-20 minute, sau pana se rumenesc la cuptorul incins la 200 °C. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe jumatate.
Pregatirea umpluturii:
Crema de branza se freaca cu smantana, atat cat sa ramana consistenta. Se condimenteaza, apoi se intinde pe o felie de pogacea, se aseaza deasupra somon si se inchide cu capacul de la pogacea. Pot servi drept aperitiv.