Broccoli sotati cu parmezan si imbunatatiti cu arahide sarate, busuioc proaspat si totul stropit cu zeama de lamaie. Cum Broccoli sunt o sursa excelenta de vitamina, acest sote poate fi servit ca atare, fiind o mancare consistenta, dar si drept garnitura langa o friptura.
Mod de pregatire Broccoli sotati cu parmezan:
Broccoli se rupe in bucati si se oparesc in apa cu sare. Pentru a pastra culoarea de verde crud, am pus in apa de fiert o lingurita de bicarbonat, iar cand au devenit al dente am pus imediat buchetelele de broccoli in apa foarte rece.
Intr-o tigaie in care vom sota beoccoli, se pune ulei si cand s-a incins se dauga catei de ustiroi feliati. Se lasa cat sa-si lase aroma apoi se adauga si broccoli. Se soreaza cateva minute pe toate fetele. Se condimenteaza cu sare si piper negru proaspat macinat.
Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de la o lamaie, parmezan ras, arahide prajite si sarate si frunze de busuioc proaspat tocate. Daca tineti regim puteti sa scoateti parmezanul. Se serveste ca atare fiind o mancare usoara, buna si sanatoasa. Pofta buna!