Clatite umplute cu ciuperci la cuptor sau daca va plac cu umplutura de carne alegeti Clatite cu carne la cuptor. Indiferent care varianta o alegeti, ambele sunt la fel de bune.
Mod de prwegatire Clatite umplute cu ciuperci la cuptor:
Pregatire clatite:
Puneti faina intr-un castron, ouale, putina sare, 2-3 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele, bicarbonatul si apa minerala pana cand aluatul devine de consistenta smantani.
Se încalzeste o tigaie mare la foc mediu. Se toarnă cu un polonic aluat de clatite, inclinand tigaia cu o miscare circulara, astfel ca aluatul sa se raspandeasca in mod egal si sa cuprinda toata suprafata tigai.
Pentru tigaia Fissler nu aveti nevoie sa ungeti cu unt sau ulei ca sa nu se lipeasca. Suprafata este de calitate si clatitele nu se lipesc si se desprind usor.
Se prajesc aproximativ 2 minute, apoi cu o spatula rasturnati pe partea cealalta sau daca va place sa le aruncati e si mai simplu.
Din compoziria de mai sus va ies cca. 8-9 clatite.
Pregatim umplutura:
Ceapa verde taiata rondele si cu usturoiul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Se adauga si ciupercile taiate marunt. Cand lichidul lasat de ciuperci a scazut, se adauga ardeiul taiat cuburi. Se condimenteaza, se adauga verdeata tocata si se mai lasa sa se intrepatrunda aromele. Se ia de pe flacara si lasa umplutura sa se racoreasca.
Se umplu clatitele cu umplutura de ciuperci, se impaturesc precum sarmalele si se aseaza intr-un vas uns in prealabil cu unt.
Se bate un ou cu smantana, apoi se toarna amestecul peste clatite. Deasupra radem mozzarella.
Se da la cuptor la 170-180 °C pentru 25-30 de minute. Se servesc calde. Pofta buna!